Hoofdmenu

Binding

Foto binding

Vol enthousiasme vertelde de sponsorman van de plaatselijke voetbalclub mij zijn verhaal: ‘Ik heb een idee voor een nieuw clubblad. Niet zomaar een clubblad maar een glossy magazine met verhalen over de inwoners van onze gemeenschap en natuurlijk met een deel over de voetbalclub. We gaan het huis aan huis verspreiden dus zo’n 2500 stuks. Ik weet zeker dat het voor binding zorgt, binnen de gemeenschap en binnen de club. En ik wil jou bij de redactie hebben.’

Zo! Dat was duidelijke taal. Ik stond even te klapperen met mijn oren. Klinkt leuk en aantrekkelijk om aan mee te werken: verhalen bedenken, teksten schrijven en corrigeren. Dat is echt iets voor mij maar tegelijkertijd klonk het ook wel heel erg ambitieus. Misschien wel te. Binding, binding. Tja, ik moest het eerst nog zien maar was ook wel zo nieuwsgierig en enthousiast geworden dat ik niet kon weigeren. En dus besloot ik het een kans te geven.

Inmiddels zijn we vier jaar verder en zijn er al zeventien nummers van het kwartaalmagazine De Hessencombinatie huis aan huis in mijn woonomgeving verspreid. Dat had ik vooraf nooit gedacht. Ik stapte onbevangen in dit vrijwilligersavontuur dat we eind 2010 met een enthousiaste groep zijn gestart. Met een klein redactieteam waarin ieder zijn eigen kwaliteiten inbrengt, bepalen we ieder kwartaal de inhoud: bijzondere verhalen over inwoners van de vijf kernen van de voormalige gemeente Hummelo en Keppel, nieuws over de plaatselijke ambitieuze voetbalclub HC’03, afgewisseld met leuke en interessante columns en vaste rubrieken. Totaal elke keer zo’n 80 pagina’s. Dat leek in het begin een moeilijke opgave maar inmiddels krijgen we van alle kanten diverse tips aangedragen en zijn we er wel achter dat iedereen bijzonder is en een verhaal te vertellen heeft. Zoals het meisje van vijftien dat fotomodel is, de vrijwilliger van de voetbalclub die ook assistent scheidsrechter in het betaald voetbal is, de oud-badjuffrouw van 82 die menig kind heeft leren zwemmen en nog steeds haar baantjes trekt of het gezin met de bijzondere hobby om zo waarheidsgetrouw historische gebeurtenissen na te spelen.

Ok, het vraagt wel wat van mijn vrije tijd maar het geeft me ook een enorme stoot energie. Zeker als ik hoor dat mensen alles maar dan ook werkelijk alles lezen en daar bijna een kwartaal de tijd voor nemen en dus zo naadloos kunnen overgaan op het volgende nummer. Ja, De Hessencombinatie heeft absoluut voor binding gezorgd in onze gemeenschap. En dat in een tijdperk waarin we vaak snel en kort communiceren via social media en nergens tijd voor lijken te hebben.

Niets is minder waar. Mijn ervaring wordt deze week bevestigd door het artikel ‘Waarom bijna iedereen nog huis-aan-huisbladen leest’. Daarin staat dat bijna de helft van de Nederlanders geïnteresseerd is in lokaal nieuws. Wat fijn dat ik hieraan kan bijdragen.

NIEUWSGIERIG NAAR WAT IK VOOR JOU KAN BETEKENEN?
Bel of mail gerust voor meer informatie via 06-154 453 41 of info@cbthuisintaal.nl