Hoofdmenu

Brrr

“Morgen kans op sneeuw. Lokaal kan er 5 tot 6 centimeter vallen”, hoor ik de weerman op maandag aankondigen. Terwijl anderen beginnen te glunderen bij het horen van deze weersvoorspelling en zich voorbereiden op de winterpret, start ik met plannen om me te wapenen tegen de kou. Met mijn nieuwe winterjas en das van 86 centimeter breed en 191 centimeter lang laat ik me vanaf nu buitenshuis alleen nog maar met een half verscholen gezicht zien.
Dat heeft te maken met je sterrenbeeld, heb ik ooit eens gehoord. Als je bent geboren in de zomer, houd je van de zomer en juist niet van de winter. Als je bent geboren in de winter, houd je juist meer van de winter. Geen idee of dat het is maar het zou verklaren waarom ik een koukleum ben. Koude voeten, statische haren en schrale handen. Ik heb er bij vorst altijd last van.
“Het hoort er bij. Dan kunnen we ook zeggen dat we winter hebben gehad”, hoor ik een ouder op het schoolplein zeggen. Ja, dat zal best maar als we geen winter hebben gehad, hoor je mij echt niet klagen, antwoord ik hem rillend. En zelfs dat rillen en klappertanden van de kou schijnt een functie te hebben. Daarmee maakt het lichaam warmte aan in de spieren. Al moet ik daar altijd wel heel erg lang voor rillen en klappertanden voordat ik me een beetje warmer voel. “Het is onnatuurlijk als het in de wintermaanden 10 graden is”, zegt een andere winterliefhebber. Ook dat geloof ik meteen maar met vorst en sneeuw doe je mij gewoon geen plezier hoewel ik ook geniet van het beeld van een landschap volledig gehuld in sneeuw. Maar dan wel als ik zelf binnen zit. “Je moet jezelf één keer per week onderdompelen in ijswater. Daarmee train je je lichaam om jezelf warm te houden”, beweert mijn man. Hij loopt op zaterdag, slechts gekleed in zwembroek, met een stel dorpsgenoten de IJssel in en heeft het inderdaad nooit, maar dan ook echt nooit koud. Ik huiver al bij het idee.
Als ik op vrijdagochtend op de radio hoor dat het gaat regenen en de dooi inzet, maak ik een klein vreugdesprongetje. Een paar graden boven nul is voor mij voldoende winter.

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit bericht.

Geef een antwoord

NIEUWSGIERIG NAAR WAT IK VOOR JOU KAN BETEKENEN?
Bel of mail gerust voor meer informatie via 06-154 453 41 of info@cbthuisintaal.nl