Hoofdmenu

Kerstdiner

Nauwelijks remmend stuur ik naar rechts en parkeer de auto bij pomp twee. De sneeuwbui en de waarschuwing van de nationale weermannen en -vrouwen zorgen ervoor dat er deze zondagmiddag bijna geen kip op de weg is. Hoewel het tankstation overdekt is, word ik bij het uitstappen direct gepakt door de wind en een laagje sneeuw. Met de kraag van mijn jas rechtop probeer ik mezelf te beschermen tegen de kou en loop naar de terminal die alleen nog aan zijn vorm herkenbaar is. Uit angst voor koude vingers die niet meer warm willen worden, schraap ik met mijn bankpasje de display schoon en typ zo snel mogelijk de gevraagde informatie in.
Ook de pomp is gehuld in een dikke witte laag. Dit keer gebruik ik de zijkant van mijn rechterhand om een glimp op te vangen van wat er achter de glasplaat gebeurt. Slechts een paar auto’s passeren op de anders zo drukke Zutphen-Emmerikseweg. Iedereen zit binnen en daar verlang ik nu ook naar. Bij een halfvolle tank heb ik er genoeg van en neem weer plaats achter het stuur.
Iets verderop in de Lamstraat heeft de sneeuw de bomen aan weerskanten van de weg een mooi silhouet gegeven. De bermen liggen als een warme witte deken tegen de stammen aan. Zo ver als ik kan kijken is het landschap in sneeuw gehuld en hebben huizen opeens een sprookjesachtige uitstraling gekregen. Het is een prachtig gezicht. Anton Pieck zou hier zijn hart kunnen ophalen.
Slechts een enkeling is mij hier voor gereden en trouw volg ik stapvoets dat spoor. Halverwege de straat dartelen twee fazanten in de berm. Even kijken ze op als ik ze nader. Daarna vervolgen ze hun spel en waggelen achter elkaar voorwaarts door de sneeuw. Ik staar ze na in de achteruitkijkspiegel, wens ze een winter vol plezier toe en hoop dat ze gespaard worden voor het kerstdiner.

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit bericht.

Geef een antwoord

NIEUWSGIERIG NAAR WAT IK VOOR JOU KAN BETEKENEN?
Bel of mail gerust voor meer informatie via 06-154 453 41 of info@cbthuisintaal.nl