Hoofdmenu

Kiezen

“Wat een mooie en bijzondere ervaring. Met nachtvlinders, vleermuizen, knagers en gezelligheid”, schrijft de buurvrouw in het bericht over de midzomernachtwandeling die zij liep. Ze heeft er een sfeervolle foto bij geplaatst. Een midzomernachtwandeling, dat wil ik ook een keer meemaken. Ooit. Net als deelnemen aan een workshop over dementie die afgelopen week in de buurt werd gegeven. Niet omdat ik die kennis nu nodig hebt, maar gewoon voor het geval dat. Maar het paste deze week niet in mijn planning want ik had nog zoveel andere dingen te doen.

Het is te veel in deze week vol werk, sociale activiteiten, bestuursvergaderingen en warmte.

De dagen daarna breng ik grotendeels door op het zwembad hoewel de Farm & Country Fair mij ook wel trekt. Daar ben ik nog nooit geweest en de aankondiging klinkt aantrekkelijk. Maar ik laat het aan mij voorbij gaan. Net als het zomercongres van de provincie waar ik kan leren creatief te denken en kan speeddaten met vertegenwoordigers van fondsen over eventuele subsidieaanvragen. Daar steek ik ongetwijfeld wat van op. Maar het past niet in mijn ritme deze week. De AED-training die op donderdag wordt gegeven, kan ik rustig negeren. Dat certificaat heb ik al in mijn bezit. Op vrijdagavond meehelpen aan de kermiswagen lokt weer wel maar dat laat ik toch maar schieten. Het is te veel in deze week vol werk, sociale activiteiten, bestuursvergaderingen en warmte. Ik besluit in ieder geval thuis mijn bijdrage te leveren aan de wagen. De eerste zaterdag waarop ik kan meehelpen aan een groener schoolplein laat ik ook passeren. Gelukkig vinden er nog een paar plaats waarop ik mijn betrokkenheid kan tonen. In plaats daarvan bezoeken we een familiefeest dat tot vroeg in de avond gezellig is. Of ik aansluitend nog gebruik maak van de uitnodiging om naar een tentfeest te gaan, speelt de hele middag door mijn hoofd. Uiteindelijk pak ik dat feest ook nog even mee.
De dag erna heb ik de kans om ook dit jaar weer Vive la France te bezoeken. Of toch naar het zwembad? Ik moet keuzes maken. Dat valt komend weekend ook niet mee. Ik kan de kermisoptocht in Toldijk bekijken, genieten van lekker eten bij Proef Keppel, alsnog meehelpen aan een groener schoolplein of het jubileumfeestje van het toeristisch informatieboekje van onze streek meevieren. Oh ja, en ons jaarlijkse buurtfeest staat op het programma. Pff, er is zoveel te doen en ik wil alles meemaken omdat ik het belangrijk vind voor onze leefbaarheid, gewoon gezellig, misschien ooit denk nodig te hebben of gewoon omdat ik nieuwsgierig ben. Met dat laatste is niks mis toch? Zonder nieuwsgierigheid had Columbus Amerika ook nooit ontdekt, hoorde ik laatst en dat argument bevalt me wel.

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit bericht.

Geef een antwoord

NIEUWSGIERIG NAAR WAT IK VOOR JOU KAN BETEKENEN?
Bel of mail gerust voor meer informatie via 06-154 453 41 of info@cbthuisintaal.nl