Hoofdmenu

Profiel

 

140326WH163

Al op jonge leeftijd was ik veel met taal bezig. Ik wilde van nieuwe woorden altijd de betekenis weten en als het even kon ook de herkomst. Op school was het schrijven van een opstel of samenvatting voor mij nooit een straf.

Na het vwo besloot ik dan ook een opleiding met talen te doen. Het werd de hbo-opleiding Tolk/Vertaler in Maastricht en ik koos voor Engels en Spaans. Heel erg leuk! Het vak Nederlands vond ik ook erg boeiend. Om goed te kunnen vertalen werd het Nederlands vanaf de basis uitgelegd. Zinsontleding, grammatica, voegwoorden, verwijswoorden, synoniemen… alle aspecten zijn wel een keer aan bod geweest.

Bij gebrek aan werk als vertaler ben ik na mijn studie vrij snel bij de Rabobank aan de slag gegaan. Hoofdzakelijk als teamleider. Op het eerste gezicht lijkt die functie niets met taal te maken te hebben, maar een goede communicatie met collega’s en klanten is natuurlijk essentieel om de relatie in stand te houden. In mijn vrije tijd verricht ik al jaren redactiewerk voor lokale verenigingen. Interviews en persberichten schrijven of de (eind)redactie verzorgen. Geweldig om te doen! Daar kan ik echt met taal bezig zijn. Zo ontstond in 2013 het idee om voor mezelf te beginnen als tekstschrijver.

NIEUWSGIERIG NAAR WAT IK VOOR JOU KAN BETEKENEN?
Bel of mail gerust voor meer informatie via 06-154 453 41 of info@cbthuisintaal.nl