Hoofdmenu

Rondje Bronckhorst

Groot en groen. Dat is het eerste wat in mij opkomt. Honderdacht kilometer omtrek lees ik op Wikipedia. Dat zou een mooie afstand zijn voor een nieuwe wandelvierdaagse of een Fiets De Boer Op, uitgesmeerd over meerdere dagen. Daarmee krijg je als deelnemer ongetwijfeld een goed beeld van de verscheidenheid van het landschap. Misschien best een aantrekkelijk commercieel idee om er onze gemeente nog beter mee op de kaart te zetten en bovendien het eerste evenement dat gemeentebreed wordt georganiseerd. Interessant, niet alleen voor toeristen of toekomstige inwoners maar ook voor bestaande Bronckhorsters want met heel veel mooie plekken in onze gemeente heeft menig inwoner nog nooit kennisgemaakt.
Rondje Bronckhorst lijkt mij een naam die de lading goed dekt. Bij voorkeur in het voorjaar georganiseerd hoewel dat natuurlijk geen garantie is voor mooi weer besef ik als ik een blik werp op onze thermometer. Het kwik heeft deze ochtend voor de tweede keer deze week zelfs de nulgrens bereikt. Mei is bij nader inzien een betere maand om een onverwacht stukje Bronckhorst per fiets of te voet te ontdekken. Voor de liefhebbers kan er op diverse plekken een alternatieve route worden ingebouwd om de gemeente verder te verkennen en nog wat sportieve kilometers extra te maken. Want al lopend of fietsend over de dijk tussen Olburgen en Bronkhorst is een bezoek aan de Bronkhorster Molen of het kleinste stadje een kleine moeite en een aangename onderbreking.
Na weer een paar kilometers gemaakt te hebben, is het tijd voor een heerlijke picknick bij Grootvaders Huisje in Vorden. Het schattige bakstenen huisje lijkt uit een sprookjesboek geslopen en doet je haast vergeten dat je dichtbij huis bent. Even wat eten en drinken om daarna de route weer te vervolgen langs de oostelijke gemeentegrens. Voor een kastelenbezoek, een boswandeling of toch nog even een balletje slaan op de golfbaan. Het kan allemaal. Liever nog wat cultuur snuiven? Dan is de Kunstwandelroute op Landgoed Enghuizen in Hummelo een aanrader voor het middagprogramma. En ’s avonds genieten van het openluchtspel in Baak. Nee, Rondje Bronckhorst is het niet. Ronde van Bronckhorst klinkt veel beter.

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit bericht.

Geef een antwoord

NIEUWSGIERIG NAAR WAT IK VOOR JOU KAN BETEKENEN?
Bel of mail gerust voor meer informatie via 06-154 453 41 of info@cbthuisintaal.nl