Hoofdmenu

Stom

Terwijl ik de volle boodschappenwagen tussen de betonnen blokken op het pad naar de parkeerplaats duw en nadenk aan wie ik de vleesthermometer geef die ik zojuist gratis ontving in de Hengelose supermarkt – die behoort immers toe aan een echte keukenprinses – valt het me weer op. Om de een of andere reden heb ik het onbewust weer gepresteerd en telkens heb ik die nergens op gebaseerde angst dat het mis gaat. Ook nu. Ik pak voorzichtig de autosleutels uit mijn rechterjaszak en loop met een boog om het putje heen om achter het stuur plaats te nemen. Waarom zet ik ook altijd mijn auto bij een putje neer.
Het zou prima passen in de rubriek Stom die iedere maand in een landelijk damesmagazine staat vermeld. Al val ik niet in de categorie die die rubriek een editie voor zijn rekening mag nemen, ik zou er totaal geen moeite mee hebben een pagina te vullen met stomme dingen. Neem nou opticiens. Waarom dragen zij altijd een bril. Ik snap dat ze hun product willen aanprijzen maar het valt zo op. Ik heb het mijn eigen opticien zelfs een keer gevraagd en hij verzekerde mij dat hij en zijn medewerkers het hulpmiddel echt nodig hebben. Ik was niet overtuigd.
En wat ik ook stom vind zijn mensen die elkaar onverwachts tegenkomen en in de deuropening van bijvoorbeeld een winkel uitgebreid bijpraten. Ze hebben totaal niet door dat ze de doorgang belemmeren. Fileparkeren is ook stom. Ik heb het vast ooit gekund maar ben er niet goed in. Ik werd er zelfs op mijn vrijgezellendag mee achtervolgd waar fileparkeren in een opdracht was verwerkt. Het lukte maar net. En waarom rijdt een lijnbus binnen de bebouwde kom altijd weg als ik hem net wil passeren? Waarom heb ik vroeger bij zwemles nooit borstcrawl geleerd? Waarom zit het wasbolletje na een wasbeurt altijd verstopt in de broekspijp van een skinny spijkerbroek? Waarom zit de Nederlandse taal zo onlogisch in elkaar? Waarom hebben niet alle hondenbezitters zakjes bij zich om de uitwerpselen van hun trouwe viervoeter op te ruimen in plaats van bij ons voor het huis op de stoep achter te laten? Waarom is een orchidee na de bloei niet mooi meer en duurt het zo lang voordat er weer opnieuw een knop in zit? Echt stom is het ook dat aan Groningers die gedupeerd zijn door de aardbevingen maar moeizaam een schadevergoeding wordt toegekend.
Cryptogrammen, Utopia en strijken zijn stom. En kip piri piri vind ik een stom woord. Die zou ook absoluut in de rubriek moeten worden opgenomen die nu inmiddels wel vol zit, denk ik.
Als ik aan het eind van de Kastanjelaan linksaf sla naar de Hummeloseweg zie ik het beeld van het paard vlak voor de kruising. Als ik met de kinderen hier langs rijd, vraagt onze oudste dochter zich vaak af waarom wij geen beeld hebben in ons dorp. Ja, waarom niet eigenlijk. Best stom.

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit bericht.

Geef een antwoord

NIEUWSGIERIG NAAR WAT IK VOOR JOU KAN BETEKENEN?
Bel of mail gerust voor meer informatie via 06-154 453 41 of info@cbthuisintaal.nl