Hoofdmenu

Witte zwanen

Witte zwanen, zwarte zwanen. Wie gaat er mee naar Engeland varen? Engeland is gesloten, de sleutel is gebroken. Is er dan geen smid in het land die onze sleutel maken kan….

Daarna valt het even stil en moet ik ze even op weg helpen met de volgende zin. Onze dochters zingen het liedje vaak de laatste weken. Het is een onderdeel van de musical die ze binnenkort op school opvoeren. Hoewel de melodie in mijn hoofd blijft hangen, soms zelfs langer dan gewenst, is de betekenis van dit lied mij altijd volledig ontgaan. Waarom moeten we naar Engeland varen? Het zal vast iets met de geschiedenis te maken hebben want smid is immers ook geen alledaags beroep meer.
Als we later die dag aan het eind van de Zomerweg linksaf de Zutphen-Emmerikseweg op rijden, zie ik ze weer. Direct na de bocht aan de rechterkant in het grasland heeft een familie Zwaan een woning gevonden.Ver genoeg van de weg af om geen last te ervaren van het dagelijkse verkeer of toevallige voorbijgangers. Hun witte lijven steken mooi af in het frisgroene gras waar ze met hun sierlijke halzen bovenuit torenen dat je ze wel haast moet zien als je erlangs rijdt. Als ik het me goed herinner, zag ik de zwanenfamilie voor de winter ook al. Blijkbaar bevalt het plekje hen goed. Elders overwinteren hoefde natuurlijk ook niet want de echte kou heeft ons de afgelopen maanden nooit bereikt.
En geef ze eens ongelijk om daar neer te strijken op dat idyllische plekje langs de beek. Een perfecte locatie om de kleintjes groot te brengen. Een royale, vrijstaande woning aan het water in een rustige, kindvriendelijke buurt. Zo zou de omschrijving van de makelaar kunnen luiden. Daar is niets te veel over gezegd. Onbetaalbaar zo’n plekje, dus blijf lekker zitten familie Zwaan en geniet van de lente.

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit bericht.

Geef een antwoord

NIEUWSGIERIG NAAR WAT IK VOOR JOU KAN BETEKENEN?
Bel of mail gerust voor meer informatie via 06-154 453 41 of info@cbthuisintaal.nl